Skip to content

Helende Tao

Na meer dan 10 jaar Japanse vechtsport kwam ik in contact met het Chinees-Taoïstische Tai Chi en Chi Kung. Zo leerde ik de Helende Tao technieken kennen. Een fascinerende wereld ging open met tal van eenvoudige, praktische, no-nonsens technieken die je snel weer gezonder, fitter en meer een ‘geheel’ maken. Ondertussen beoefen ik het al meer dan 20 jaar dagelijks en de effecten blijven mij verbazen.

Het zijn fantastische oefenvormen om lichaam en geest met elkaar in overeenstemming te brengen en beide harmonisch te ontplooien. Ze vragen weinig tijd en plaats. Ze zijn regelmatig onderzocht en hebben niet alleen een positieve uitwerking op de spieren, pezen, het bindweefsel en de gewrichten, maar ook een regulerende invloed op de organen.

Een handig en praktisch bij-effect is dat uw vitaliteit, weerbaarheid en zelfverdediging ook groeien.

T'ai Chi (of Tai Ji)

Voor rust, ontspanning en souplesse

T’ai Chi is een Taoïstische bewegingskunst die berust op een eeuwenoude traditie.
De oefenvorm combineert beweging, aandacht, meditatie en vechtsport. Ze is uitstekend geschikt voor mensen van alle leeftijden.
Onderzoek heeft aangetoond dat het supergezond is voor veel mensen.

Chi Kung (of Qi Gong)

Balans, gezondheid, kracht en vitaliteit

Chi Kung is gebaseerd op duizend jaar oude beweegtechnieken om levensenergie te herstellen voor meer kracht, gezondheid, vitaliteit en geluk.

Via speciale oefeningen wordt u weer sterker, gezonder, vitaler. Emoties komen tot rust, u luistert eerder naar uw lichaam en uw energieniveau blijft langer hoog.

Innerlijke Kracht (Te of Teh)

Zelfvertrouwen, -beheersing en -besef

Innerlijke Kracht zit barstensvol kleine, eenvoudige, maar heel praktische en efficiënte technieken om uw zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfbesef te vergroten.

Het zijn ‘juweeltjes’ om in een gejaagde en gestresste omgeving er voor te zorgen dat u uw grenzen bewaakt, uw eigen keuzes maakt en voor uw eigen welzijn blijft zorgen.

Advies, begeleiding of trainingen nodig?
Back To Top